Bussipysäkki

Etusivu

Bussit ja kuvat:
  valmistajittain
  liikennöitsijöittäin

Kirjoituksia

Muita kuvia

Linkit:
  liikennöitsijät
  valmistajat
  harrastajat

Palaute

Uutiset

In English

Bussikalusto liikennöitsijöittäin

[Concordia Bus, Connex, Etelä-Suomen Linjaliikenne, HKL-Bussiliikenne, Lähilinjat, Pohjolan Liikenne, P. Tyllilän Linja, Suomen Turistiauto, Taksikuljetus, Tammelundin Liikenne, Westendin Linja, Åbergin Linja]

Tällä sivulla kalustoesittelyt on lajiteteltu liikennöitsijän ja korimallin mukaan. Jokaisen liikennöitsijän kohdalla on lueteltu kaikki tietoomme tulleet bussikorit. Kuvasivuille pääsee esittelyiden kautta tai suoraan valmistajittain järjestetystä listasta.

Liikennöitsijät:

Concordia Bus, entinen Stagecoach, entinen Swebus, entinen Espoon Auto / TransBus jne. Nykyään siis norjalaisomistuksessa.

[Ylös]

Connex, entinen Linjebuss, entinen Vantaan Liikenne on osa kansainvälistä joukkoliikennekonsernia, jonka takaa löytyy ranskalainen Veolia Environment, joka on ennen tunnettu paremmin Ranskan vesilaitoksena.

[Ylös]

Etelä-Suomen Linjaliikenne, Savonlinja-yhtymän paikalliskonttori ajaa seutulinjoja 502, 503 ja 516.

[Ylös]

HKL-Bussiliikenne, Helsingin kaupungin liikennelaitoksen bussiyksikkö. Seudun suurin liikennöitsijä yli 350 bussin voimin. HKL:n kalusto sisältää myös seudun parhaan valikoiman uusia ja kiinnostavia busseja.

[Ylös]

Keskuslinja, yksityinen yhtiö, joka alihankki Concordialle ja HKL-Bussiliikenteelle ja tarjoaa Juvanmalmilla varikkopalveluita. Liikennöinti lopetettiin vuoden 2003 kesän alussa.

[Ylös]

Liikenne Oy lopetti toimintansa kesäkuun 2001 alussa hävittyään yhtä vaille kaikki linjansa. Kalustosta pääkaupunkiseudulle on jäänyt muutama Carrus City, jotka siirrettiin konsernin sisällä Lähilinjoille. Muut autot on siirretty muualle.

[Ylös]

Lähilinjat heiluttaa ainoana Koiviston Auton lippua pääkaupunkiseudulla, ja sitäkin omin värein.

[Ylös]

Metsälän Linja Oy lopetti toimintansa kesäkuun 2001 alussa hävittyään ainoan varsinaisen linjansa 69:n. Kalustosta kaksi uusinta Ikarusta on myyty HKL:lle, kaksi seuraavaksi vanhinta olivat vuokralla Westendin Linjalla, yksi Scania-Ikarus käväisi Keskuslinjalla ja muutama on mennyt Turkuun. Talvella 2003 myös vanha varikko myytiin pois.

[Ylös]

Pohjolan Liikenne, tai tarkemmin Pohjolan Kaupunkiliikenne on osa valtakunnallista bussifirmaa.

[Ylös]

P. Tyllilän Linja Oy on yksityinen bussiyhtiö, joka ajaa pääasiassa tilausajoja. Nivelbussilla alihankitaan joitain Connexin ruuhkavuoroja.

[Ylös]

Suomen Turistiauto -konserni ajaa busseja Ruskeasuolta, Pitäjänmäeltä ja Matinkylästä ympäri Espoota ja Helsinkiä.

[Ylös]

Taksikuljetus ajaa lähinnä tilausajoja, mutta myös palvelulinjoja ympäri pääkaupunkiseutua. Ja Espoon linjaa 16.

[Ylös]

Tammelundin Liikenne alihankkii HKL:lle linjoilla 16, 23, 50, 55(A) ja 62 pääasiassa maakaasubusseilla.

[Ylös]

Westendin Linja ajaa taas omia linjojaan, mutta myös alihankintana HKL:lle - varsin erikoisella kalustorakenteella. Käytettyjen bussien hankkimisen jälkeen yhtiö on alkanut ostaa myös uusia busseja, uusittuja Ikarus E94:sia ja Lahti Scaloja.

[Ylös]

Åbergin Linja Oy

[Ylös]