kansielokuvatryhmapalautearkistoarkistolyhytelokuvia

Maskotti Ihmiskunnan ainoa toivo tekee omannäköistään elokuvaa. Genreistä ei välitetä vaan tarina (jos sellainen on) määrää muodon. Draaman joukkoon on mahtunut niin komediaa kuin kollaasiakin. Arkinen symboliikka, metatasojen tuominen osaksi elokuvan todellisuutta, fiksaatiot matkaan ja kurkottamiseen sekä pohjaton tietämättömyyden ihannointi ovat kuva kuvalta toistuvia elementtejä.

Tärkeintä Ihmiskunnan ainoassa toivossa on sen toimiminen nimenomaan ryhmänä, vaikka tiimin sisällä onkin ohjeellinen työnjako. Rooleista huolimatta jokainen tekee kaikkea mitä osaa; kun elokuvaa suunnitellaan, käsikirjoitusta käsitellään yhdessä, ja koko tiimin kokemukset pyritään käyttämään hyväksi. Toki välillä joudutaan lainaamaan avustajia myös ulkopuolelta, kun tarvitaan lisäresursseja valoihin, puvustuksiin ja kuljetuksiin tai yksinkertaisesti paikkaamaan opiskelu- tai työkiireiden tervanevassa rämpivää jäsentä.

Ihmiskunnan ainoa toivo on ryhmä harrastajia, mikä saattaa tavalla tai toisella näkyä myös elokuvissa. Mutta niin on elokuvissa kuin on elämässäkin: Jos kuva on huono, pitää vain katsoa hieman tarkemmin.


Ryhmä koossa

Takana Liisa, Ismo ja Tomppa, etualalla Late, Niksu ja Lara. Vuosi on 2001.


Normaali perusprojekti

Normaaliperusviivan työryhmä vuonna 2007
Eturivissä: Lauri Räty, Ismo Kiesiläinen, keskellä: Eevi Savolainen, Juuso Pekkinen, Elektra Kaskentaus, Niina Koponen, Julius Lavonen, Heta Hakola, takana: Kim Wirtanen, Katariina Väisänen, Martti Anttila, Niko Setälä, Susanna Kangas, Lauri Kangas, Markus Bergman

Ensimmäisen tiimi

RYHMÄN JÄSENIÄ VUOSINA 1999-

Martti Anttila, musiikki

Markus Bergman, musiikki

Mika Haaranen, valaisu

Lauri Kangas (o.s. Pitkänen), äänitys

Susanna Kangas, catering

Ismo Kiesiläinen, ohjaus, käsikirjoitus

Marcus Korhonen, kuvaus

Leena Kuusisto, käsikirjoitus

Teemu Laaksonen, tuotanto

Liisa Lehmusto, tuotanto

Ina Mikkola, puvustus, maskeeraus

Anni Mustonen, käsikirjoitus

Lauri Räty, kuvaus

Tuomas Peurakoski, säätö

Erika Poikolainen, tuotanto

Niko Setälä, säätö

Pinja Setälä, säätö

Heta Ståhlberg (o.s. Hakola), lavastus

Rita Tuohimaa, puvustus, maskeeraus

Kim Wirtanen, äänisuunnittelu


NÄYTTELIJÄT >>
(C) Ismo Kiesiläinen, Ihmiskunnan ainoa toivo 2002