kansielokuvatryhmapalautearkistoarkistolyhytelokuvia


A j a n k o h t a i s t a


13.9.2014 – ÄÄNETÖN MUSIIKKIELOKUVA: PIANOTRIO NRO 1

Pianotrio nro 1

Voisiko musiikkiesityksen taltioida ja esittää uudelleen ilman ääntä? Välittyykö musiikillinen kokemus pelkästä kuvasta?

Tätä pohdimme ensimmäisen kerran 10 vuotta sitten. Tänä kesänä vihdoin tartuimme toimeen ja kokeilimme. Syntyi äänetön musiikkielokuva Pianotrio nro 1, joka julkaistaan 20.9.2014.

Katso elokuva >>


21.4.2012 – ENSIMMÄINEN PALKINTO

The Boy with the Eternal Truths

The Boy with the Eternal Truths palkittiin Filmi- ja videokuvaajien liiton SM-kilpailuissa avoimen sarjan parhaana elokuvana. Tuomaristo kommentoi näin:

Elokuva on ehjä kokonaisuus. Siinä on hyvä tarina ja luontevat näyttelijäsuoritukset. Elokuvassa on tunnelmaa ja tunnetta, myös hiljaisuus kertoo ja toimii osana tarinaa.Tämä elokuva on myös teknisesti harkittu toteutus ja se synnyttää ajatuksia.

Katso elokuva >>


29.1.2012 - SEIKKAILU-DVD KOULUILLE JA KIRJASTOILLE!

Seikkailun hieno DVD-julkaisu on nyt tilattavissa kouluille ja kirjastoille. Lasten näkökulmasta tarkastellut yhteiskunnalliset teemat sopivat hyvin opetukseen. Elokuvaan on valmistunut myös Koulukinon mediakasvatuksellinen oppimateriaali.

Katso esitteet Seikkailu kouluille ja Seikkailu kirjastoille. Jos haluat tilata levyn omaan käyttöösi, lähetä sähköpostia!


17.12.2011 - THE BOY WITH THE ETERNAL TRUTHS

The Boy with the Eternal Truths

Mitä olisi uusi vuosikymmen ilman Ihmiskunnan ainoan toivon joukkoliikennevälineeseen sijoittavaa elokuvaa? Sitä emme saa tietää, sillä uusin elokuvamme The Boy with the Eternal Truths on nyt julkaistu. Sen voi katsoa Youtubesta tai ladata tiedostona omalle koneelleen.

Katso elokuva >>


22.10.2011 - IAT:N ELOKUVIA NYT MYÖS YOUTUBESSA

Elokuviemme katsominen on nyt vielä entistäkin helpompaa! Leffat Pojasta ja vedestä (2003) alkaen löytyvät nyt nimittäin myös Youtubesta. Kaikissa elokuvissa on englanninkieliset tekstit.

22.10.2011 - SEIKKAILU SEIKKAILEE FESTIVAALEILLA!

Seikkailu kilpailee Oulun lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin kotimaisessa sarjassa! Tarkempia tietoja aikatauluista löytyyfestivaalin sivuilta lähiaikoina.

Aiemmin tänä vuonna Seikkailun kolmas episodi, Kauppakeskus, palkittiin pronssimitalilla UNICAn järjestämissä harrastajaelokuvien MM-kilpailuissa Luxemburgissa. Kauppakeskus valittiin UNICAn kisoihin FVL:n järjestämistä SM-kisoista, joissa se voitti avoimen sarjan. Kolmannelle sijalle samassa kilpailussa. tuli Seikkailun neljäs episodi Maja.

UNICAn tuomaristo arvioi Kauppakeskusta mm. näin:
"Lasten kuvaaminen on tervetullutta. Lapset ovat vaikeita ohjattavia, mutta tässä siinä on onnistuttu hyvin. Myös kameratyö on elokuvassa hyvää. Elokuvan tarinassa on onnellinen loppu, mutta alkutilanne olisi voinut johtaa myös hyvin monenlaisiin lopputuloksiin, ikävinkiin. Katsoja pysyy kiinni tarinassa ja odottaa, mitä tapahtuu."

30.1.2011 - UUSI ELOKUVAMME SEIKKAILU JULKAISTU

Seikkailun ensi-ilta pidettiin Nuorten toimintakeskus Hapessa lauantaina 29.1. Nyt elokuva on julkaistu yleisölle. Lue lisää ja katso elokuva Seikkailun kotisivuilla.

4.11.2010 - VÄLÄYKSIÄ SEIKKAILUSTA

29.8.2010 - SEIKKAILU LEIKKAUSPÖYDÄLLÄ

Maailman ääreen -työnimellä kuvattu elokuvamme sai uuden nimen: Seikkailu. Elokuva sai myös oman sivunsa, josta löytyy tietoa elokuvan tekijöistä ja tukijoista sekä muutamia valokuvia.

Tällä hetkellä Seikkailu makaa leikkauspöydällä. Potilaan tila on vakaa ja ennuste on hyvä. Lähiviikkoina edistytään erityisesti jälkiäänityksissä ja musiikin sävellystyössä.

22.7.2010 - MAAILMAN ÄÄREEN -KUVAUKSET ALKAVAT

Maailman ääreen

Heinäkuun lopussa ryhmämme aloittaa roadmovien Maailman ääreen (työnimi) kuvaamisen. Aikuisten rakentamassa maailmassa seikkailevista sisaruksista kertova elokuva valmistuu näillä näkymin tämän vuoden lopulla.

Päärooleissa näyttelevät fantastiset Fanni Cederberg ja Olli Nurminen. Sivurooleissa vierailevat mm. Miika Ullakko (Mitä meistä tuli), Victoria Lindqvist (Joonatanin evankeliumi) ja filosofi Tuomas Nevanlinna.

Projektin edistymisestä kerromme lisää syksyn mittaan!

12.10.2009 - IHMISKUNNAN AINOA TOIVO, 10 VUOTTA

Ihmiskunnan ainoa toivo on täyttänyt 10 vuotta! Vuoden 1999 heinäkuussa kuvatun Metsä ei vastaa -esikoisen jälkeen on valmistunut laskutavasta riippuen noin kaksikymmentä lyhytelokuvaa. Vakiojoukon lisäksi mukana on ollut kymmeniä muita tekijöitä: näyttelijöitä, käsikirjoittajia, puvustajia, henkisiä tukia... Katsojia on näiden kotisivujen, Youtuben, Indietaivaan, festivaalien ja television kautta tavoitettu satoja tuhansia. Palkintojakin jokunen.

Ryhmä kokoontui viime perjantaina muistelemaan menneitä. Samalla tuli tehtyä joitakin merkintöjä audiovisuaaliseen historiankirjaan:

 • Anekdootteja ja livemusiikkia (Youtube)
 • Kooste Ihmiskunnan ainoan toivon elokuvista (WMV)

  IAT kiittää 10 ensimmäisestä vuodesta. Palataan asiaan!

  24.1.2009 - 1. PALKINTO

  Ryhmämme uusin elokuva Joonatanin evankeliumi on voittanut ensimmäisen palkinnon Kamera-lehden perinteisessa Elokuvakilpailussa. Tammikuun numerossa elokuvaa luonnehditaan näin:

  "Elokuvan näyttelijätyö, kuvaus, leikkaus, lavastus... turha jatkaa listaa. Kokonaisuus on loppuun saakka hiottu. Kuvakentän värit sointuvat yhteen yhtä saumattomasti kuin vuorosanat vievät tarinaa eteenpäin. Elokuvassa oli mukana paljolti samoja henkilöitä kuin vuosi sitten palkitussa Normaaliperusviivassa. Tosin nyt näyttelijätyö on varmempaa. Mikä parasta, kokonaisuus oli toimivat varsin kunnioitettavasta pituudesta huolimatta."

  Voitto täydentää IAT:n elokuvien menestystä kilpailussa. Aiempina vuosina Emma ja Normaaliperusviiva ovat sijoittuneet kärkikolmikkoon.

  Sue

  Normaaliperusviiva miellytti myös Sue-lehden toimittajaa, joka arvioi Findie-DVD 2008 -kokoelman joulukuun numerossa. Lehti kirjoittaa näin:

  "Normaaliperusviiva hämmästyttää jo ensi askelillaan niin laatunsa kuin genrevalintansa suhteen. Uskottavasti näytelty, ajatuksia herättävä rakkausdraama on hallittu kokonaisuus, jossa kuvakulmat ja leikkaukset ovat tarkoin harkittuja."

  28.12.2008 - IHMISTEN VÄLISSÄ -KOKOELMA JULKAISTU JA MYYNNISSÄ!

  Sisäkansi

  Kolme lyhytelokuvaa kohtaamisesta: Emma, Normaaliperusviiva ja Joonatanin evankeliumi yhdessä fantastisen tyylikkäässä paketissa!

  Lue lisää ja tilaa >>


  8.11.2008 - ILOSANOMA!

  Vuoden verran valmisteltu Joonatanin evankeliumi on julkaistu! 53-minuuttinen elokuva tutkii ihmissuhteen ja uskon risteysalueita eikä varmasti jätä hämmentämättä.

  Joonatanin evankeliumissa etsitään luottamusta. Elokuvan neljä nuorta aikuista punnitsevat omia ihmissuhteitaan ja etsivät pakenevaa varmuutta sisältään ja vierestään. Miten voi luottaa sellaiseen, mitä ei voi nähdä?

  Elokuvan päärooleissa näyttelevät palkitusta Normaaliperusviivasta tuttujen Juuso Pekkisen ja Niina Koposen lisäksi Emilia Varmavuori ja Mikko Semi.

  Katso elokuva ja lue lisää sen tekemisestä >>


  Joonatanin evankeliumi -elokuvan traileri


  24.8.2008 - BIG IN RAUMA

  Normaaliperusviiva on voittanut Rauman Sinisen meren elokuvajuhlien Baltic Herring -kilpailun yleisen sarjan. 14:ttä kertaa järjestettävään lyhytelokuvakilpailuun osallistui tänä vuonna 73 elokuvaa kuudesta eri Itämeren maasta. Kovatasoisen opiskelijasarjan parhaana palkittiin Suomessa ja maailmalla menestynyt Mazdak Nassirin Taik-ohjaus High hopes, joka sai myös festivaalin parhaan elokuvan maininnan. (Kilpailun tulokset PDF-tiedostossa.)

  Normaaliperusviivasta tuomaristo sanoo seuraavaa:

  Normaaliperusviiva on kuvattu hallitun varmasti ilman turhia kikkailuja. Se on hyvin kirjoitettu tarina nuoren miehen ja naisen epätavanomaisesta kohtaamisesta, tarina unesta, toiveista ja todellisuudesta. Tekijä luonnehtii itseään amatööriksi, mikä hämmästytti tuomariston.
  Kaksi vuotta sitten Rauman kansainvälistä tuomaristoa miellytti Emma. Ihmiskunnan ainoa toivo kiittää!


  8.7.2008 - NORMAALIPERUSVIIVALLE UNICA-HOPEAA

  Normaaliperusviiva on palkittu hopeamitalilla maailman harrastajaelokuvan liiton UNICA:n vuosittaisissa MM-kilpailuissa Tunisiassa. Viikon mittaisessa tapahtumassa näytettiin 129 elokuvaa eri puolilta maailmaa.

  Kiitämme FVL:ää ja erityisesti Pentti Kemppistä tärkeästä työstä järjestelyissä ja Suomen edustamisessa!

  PS. Ensi viikolla uppoudumme Nollapiste-elokuvan kuvauksiin, jotka kestävät reilun viikon. Sen jälkeen jälkituotanto ja joskus syksyllä ensi-ilta.


  Uutisarkisto >>


  Turkka Mastomäki aidan takana

  Joonatanin evankeliumi -elokuvan puhelinääni Turkka Mastomäki näytteli myös Emmassa. • Ihmisten välissä -trilogia

  Emma, Normaaliperusviiva ja Joonatanin evankeliumi on julkaistu DVD-kokoelmana. Tyylikkääseen pakettiin on kasattu myös englanninkieliset tekstitykset, dokumenttimateriaalia ja elokuvamusiikkia.

  Tilaa DVD >>

  Kaikki elokuvamme ovat katsottavissa suoraan verkosta mm. mpeg- tai windows media -formaateissa!

  Katso >>

  Etsitkö yhteystietojamme?

  Palaute >>

  (C) Ismo Kiesiläinen, Ihmiskunnan ainoa toivo 2008