<< takaisin etusivulle


Asiaa


Videokamera koulutyössä

LUE


OpinnäytetyöVideokamera koulytyössä. Miten kamera voisi olla kuin kynä? (2006)

Opinnäytetyössäni tutkin miten videokameraa voi käyttää oppimisen välineenä perusopetuksessa. Tutkielmani perustuu ajatukseen kamerasta audiovisuaalisen kulttuurin kynänä, monipuolisena kirjoittamisen, kuvittamisen ja itsensä ilmaisemisen välineenä, jonka käyttö on yksinkertaista ja tasa-arvoista. Lähestyn kysymystä sekä kasvatuksen, mediakasvatuksen että elokuvateorian näkökulmista ja etsin niiden yhtymäkohtia. Tavoitteena on hahmotella työkaluja ja kehyksiä, joista olisi opettajille hyötyä käytännön koulutyössä, ja jotka auttaisivat entistä paremmin integroimaan mediakasvatuksen näkökulmia opetukseen.

Pituus 60 sivua
Opinnäytetyön ohjaajat Rami Saarniaho, Antti Pönni

 • Videokamera koulutyössä -sivusto
 • Helsingin Ammattikorkeakoulu Stadia


 • LUE

  Kamera & kynä -blogi


  Kamera & kynä -blogi

  Vuonna 2006 aloin kirjoittaa blogia, jossa pohdin audiovisuaalisen kulttuurin ilmiöitä. Skaala on ollut hyvin laaja: Jyrki Kataisen korvista Kieslowskiin. Blogiin pyrin linkittämään myös muualla julkaisemani aihetta sivuavat kirjoitukset.


  Kaunokirjallisuutta  LUE


  Kokoelma runoja vuosilta 2002-2006  Viimeiset vuotensa hän istui Kallion kirkon portailla odottamassa Jeesusta. Vanha nainen, kansaneläkkeen mittainen, nutturan kanssa ehkä pari senttiä päälle.

  Minä olin hänen ainoa pojanpoikansa, toisen polven vantaalainen ateisti. Kävin joskus tapaamassa häntä, kun olin kaupungissa, mutta isoäiti ei ollut tuntevinaan minua. Herra oli nyt hänen Jumalansa, eikä hän pitänyt muista.

  Ja sitten eräänä päivänä Jeesus tuli, kolmosen ratikalla. Hän polvistui ja otti isoäitiäni kädestä.

  - Saanko luvan, Herra kysyi. Isoäiti hehkui tähtien valoa.

  Kun musiikki alkoi, he tanssivat Karhupuiston halki, kirjaston takapihalla astuivat taivaaseen.


  << takaisin etusivulle


  7.6.2007 (Ismo Kiesiläinen)