/ / v a N a S o f t


Avaruushippa"Pelaajat valitsevat suunnan vuorotellen.
Yrittävät osua toiseen.
Seinään ei saa osua."

Näin pelin unessa. Olin luonnostellut sen rengaskeinun renkaan sisälle. (Niin voi tehdä unessa.) Heräsin aamuyöllä ja kirjoitin idean varmuuden vuoksi heti ylös. Peli oli arcade-tyyppinen 80-luvun takaa-ajopeli. Se muistutti ehkä jonkin verran Tronia – paitsi että tosiaan – aluksia ohjattaisiin samoilla nuolinäppäimillä vuorotellen. Tällaisia ideoita voi keksiä vain unessa.

Seuraavana päivänä kaivoin esiin 90-luvun basic-ohjelmointitaitoni sekä tuoreemman 64-bittisen qbasic-kääntäjän ja ryhdyin luonnostelemaan peliä. Oli helppoa olla uskollinen uneni valitsemalle tyylilajille, koska juuri siihen taitoni riittäisivät. Kiitos tiedostamattomalle mielelleni tasoituksesta! Valveen maailmassa minulle yritettiin ehdottaa alusten samanaikaista ohjaamista, mutta se olisi ollut liian ilmeistä. Halusin sitä paitsi tehdä nimenomaan uneni pelin.

Sitä pelataan näin: Kahden pelaajan pelissä alukset yrittävät törmätä toisiinsa omalla vuorollaan, ennen kuin toinen ehtii ohjata omaa alustaan. Osumasta saa pisteen ja uusi kierros alkaa. Kun kierrokset on pelattu, eniten pisteitä kerännyt voittaa.

Kolmen ja neljän pelaajan pelissä jokaisen kierroksen aluksi valitaan hippa, joka yrittää ottaa muita kiinni. Alukset, jotka eivät ole hippoja, voivat ohittaa toisensa törmäämättä. Alukset, jotka hippa saa kiinni, liittyvät takaa-ajajiin. Peli päättyy, kun jokainen pelaaja on hippa. Jokaisesta osumasta saa pisteen. Viimeisenä kiinni jäänyt saa palkinnoksi pisteitä pelaajien määrän verran – ja voittaa kierroksen.

Yhden asian muutin: seinään saa osua. Se, mitä silloin tapahtuu, valitaan pelin asetuksista. Alus voi ilmestyä takaisin kentälle toisesta laidasta, kimmota takaisin tai pysähtyä.

Lataukset

Windows:

 • Asennustiedosto (exe, 1254kt)
 • Zip-paketti (zip, 792kt)

  Ruutukaappaukset
  Credits

  Kiitos Etnalle, Martille, Jonille ja nuorisolle ymmärryksestä, ideoista ja betatestauksesta!

  Ismo "timpu" Kiesiläinen, //vaNaSoft-tiimin johtaja ja ainoa jäsen
  ismo(a)mystinenportaali.com